Mielone Z Brukselką

Iwona
Obiad
30.10.2018 17:18
Mielone Z Brukselką

Wyszły bardzo smaczne, a w dodatku w tym dniu nie miałam ochoty na zbyt dużą ilość mięsa więc brukselka idealnie zastąpiła mięsny środek kotleta na warzywny ;) Składniki na około 10-12 kotletów Wyszły bardzo smaczne, a w dodatku w tym dniu nie miałam ochoty na zbyt dużą ilość mięsa więc brukselka idealnie zastąpiła mięsny środek kotleta na warzywny ;) Składniki na około 10-12 kotletów - 500 g mięsa mielonego np. z łopatki - 1/2 cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach - 1 całe jajko - 1 mała bułka kajzerka namoczona i odciśnięta z nadmiaru płynu (namoczyć możemy w mleku lub wodzie) - 1 płaska łyżka majeranku lub natki pietruszki - sól, pieprz - bułka tarta do obtoczenia ( ja używam domowej <--Klik ) 1. Brukselkę obgotowujemy przez około 10 minut w osolonej i leciutko posłodzonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy (nie ma być gorąca, ale nie musi być zimna). 2. Mięso mieszamy razem z namoczona bułką, starta cebulką, jajkiem, natka pietruszki oraz solą i pieprzem. 3. Odrywamy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy po jednej brukselce i zalepiamy w kulkę obtaczając w bułce tartej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/10/mielone-z-brukselka.html