Zupa grzybowa z brązowym ryżem

Zupy

29.10.2018 22:54

Zupa grzybowa z brązowym ryżem

Opcjonalne dodatki: – brokuły, które są w tym przepisie można zamienić na szpinak lub jarmuż albo po prostu dodać je mimo to. – ziemniaki można podmienić na bataty – zamiennikiem cebuli może być fenkuł – absolutna pycha! Zupa, która otuli cię ciepłym korzuchem w zimny dzień, nasyci i jeszcze do tego zrobi się sama to właśnie zupa grzybowa z brązowym ryżem. Kompozycja wielu warzyw i brązowego ryżu sprawia, że zupa jest sycąca, rozgrzewająca (zachęcam do dodania płatków chilli ?) i może z powodzeniem zastąpić cały obiadowy posiłek. Podsmażyć pieczarki (ja użyłam odmiany brunatnej natomiast można śmiało wykorzystać tu inne grzyby bądź mieszankę różnych gatunków) i wrzucić je do zupy zarumienione. Obecnie odkrywam (dzięki Jamie O.), jak można jeszcze bardziej pomóc grzybom aby wydobyć z nich więcej smaku. Z pomocą przychodzi smażenie ich na suchej patelni lub kilkuminutowe podpiekanie w piekarniku.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://dietetykrodzinny.com/zupa-grzybowa-z-brazowym-ryzem/