Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – carpaccio z polędwicy – kolacja – moje ulubione przepisy Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g polędwicy wołowej, świeżej, dobrej jakości – sól i pieprz – 3 żółtka – 2 łyżki wody – 1 łyżka oleju – sól, pieprz – 2-3 posiekane ogórki kiszone poleca Ci przepis na ogórki kiszone – pół cebuli – kapary – ewentualnie marynowane grzyby – pieczywo i masło do podania Przygotowanie: Mięso posiekaj lub zmiel w maszynce do mięsa dwukrotnie. Aby tatar był najwyższej jakości warto kupić świeże najwyższej jakości mięso w postaci polędwicy wołowej i dobre dodatki. Całość oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj z pieczywem lub grzankami oraz masłem. Tatar to takie z dań które pierwsze znika ze stołu podczas imprez okolicznościowych.