Podudzia kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym

Karol
Obiad
26.10.2018 11:43
Podudzia kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Podudzia kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Sposób wykonania Podudzia myjemy osuszamy i posypujemy przyprawą do kurczaka i wstawiamy do lodówki na 30 min. Na rozgrzanym oleju smażymy kurczaka z obu stron na rumiano. Potrzebne składniki 4 podudzia bez kości z kurczaka 2 papryki czerwone 3 pomidory obrane ze skóry 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 ml śmietany 30% 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka bazylii 1 łyżka przyprawy do kurczaka sól (pieprz) olej do smażenia Gotowanie: 30 min. Podudzia kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym Soczyste i delikatne podudzia kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym. Odsuwamy na brzeg, wkładamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy do zeszklenia. Dobrze się prezentuje na talerzu, a mięso jest miękkie i soczyste. Pamiętamy by odwracać w trakcie też kurczaka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/podudzia-kurczaka-w-sosie-paprykowo-pomidorowym/