Na paszteciki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg mięsa z rosołu (wołowina, i/lub drób) marchewka i pietruszka z rosołu 1 duża cebula dwie łyżki oleju pieprz i sól do smaku papier do pieczenia Wykonanie Barszczyk: Buraki obierz, umyj, jeśli są duże przekrój na kilka części i ugotuj w rosole Buraki wyjmij z barszczyku Składniki Na barszczyk: 2 l. rosołu (opakowanie włoszczyzny, 1 kg mięsa drobiowego, lub wołowego, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, 1 cebula) 1/2 kg buraków 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego 1 łyżka cukru pieprz mielony do smaku Paszteciki z mięsem z ciasta francuskiego i do tego barszczyk czerwony, to kolejny pomysł na wykorzystanie rosołu następnego dnia. Przypraw do smaku kwaskiem cytrynowym, cukrem i pieprzem Paszteciki: Zmiel mięso wraz z marchewką i pietruszką Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju tak, by była szklista Piecz w piekarniku ok 10-15 min, aż paszteciki uzyskają złoty kolor Paszteciki najlepiej smakują na ciepło, ale można je też podawać na zimno.