Dodatkowo: 1 płaska łyżka mąki 50 ml wody szczypta soli mak przygotowanie Na początku przygotuj rozczyn – drożdże pokrusz i wymieszaj z cukrem, 3 łyżkami wody oraz 2 łyżkami mąki. Drukuj Ocena: 4.8 /5 ( 277 głos/y ) składniki 600 g mąki pszennej 25 g drożdży 2 łyżeczki cukru 350 ml letniej wody 2 łyżeczki soli 3 łyżki słonecznika (można pominąć lub zamienić na inne ziarna) Jeśli Twoja przygoda z pieczeniem chleba dopiero się zaczyna lub szukasz prostego i szybkiego przepisu na domowy chleb, to moja receptura jest właśnie dla Ciebie, zapraszam – oto przepis na najszybszy chleb pszenny 🙂 Po tym czasie przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.