Boczniaki smażone z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem

Łukasz
Obiad
24.09.2018 20:31
Boczniaki smażone z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem

😉 SKŁADNIKI - 500 g boczniaków - 1 ząbek czosnku - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka syropu z agawy - 1 łyżka octu ryżowego - szczypta płatków chili - ½ łyżeczki mielonego imbiru (lub 1 łyżeczka świeżo startego) - 1 łyżeczka oleju, np. sezamowego - 1 łyżka siekanej natki pietruszki - kilka rzodkiwek - 1 łyżeczka sezamu Lubię posypywać je hojnie sezamem, natką pietruszki lub kolendrą i pałaszować same lub z chrupiącymi warzywami: ogórkiem czy rzodkiewka, udając, że to sałatka. Oczywiście możecie bardziej pokombinować, np. z kaszą gryczaną czy z dzikim ryżem będą smakować wyśmienicie i mogą być podane jako pełnowartościowy obiad! Czosnek drobno posiekaj i połącz go z sosem sojowym, syropem z agawy, octem ryżowym, płatkami chili, imbirem i olejem sezamowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2018/09/Boczniaki-z-Sosem-Sojowym.html