składniki 8 ulubionych wafli ryżowych 1 budyń (u mnie bezglutenowy) + 3 łyżki cukru (jeśli jest bez cukru) 400 ml mleka roślinnego 1 gorzka czekolada (100g) ulubione owoce (u mnie borówki i kiwi) przygotowanie Z całości mleka roślinnego odlej ok. 100 ml i wymieszaj je z proszkiem budyniowym oraz z cukrem. Do gotującego się mleka roślinnego daj budyń połączony z cukrem i zimnym mlekiem oraz kostki czekolady. Torcik czekoladowy z wafli ryżowych z owocami Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 3 głos/y ) Na wierzch daj również trochę kremu budyniowego oraz owoce. Może torciki nie wyglądają najpiękniej, ale jest to świetny pomysł na szybki deser 🙂
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://viagusto.pl/torcik-czekoladowy-z-wafli-ryzowych-z-owocami/