Ziemniaki zapiekane z cukinią i serem

Malgorzata
Obiad
21.09.2018 10:12
Ziemniaki zapiekane z cukinią i serem

Składniki: 800 g cukinii, pokrojonej w plasterki 800 g ziemniaków, pokrojonych w cienkie plasterki sól, pieprz 1/2 łyżeczki suszonego oregano 2 szklanki śmietanki 36% 1 1/2 szklanki startego parmezanu 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki posiekanej natki pietruszki do podania Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj śmietanę, 1 szklankę parmezanu, czosnek i pietruszkę, dopraw solą i pieprzem do smaku. 1/2 tsp dried oregano 2 cups heavy cream 1 1/2 cups shredded parmesan cheese 2 garlic cloves minced 2 t bsp chopped parsley to garnish Umieść cukinię i ziemniaki w większej misce i dopraw do smaku 1 łyżeczką soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i 1/2 łyżeczki oregano i wymieszaj. Wykorzystując zgromadzone z domu ekologiczne cukinie, postanowiłam je spożytkować na pyszną zapiekankę z ziemniakami i dużą ilością sera, która doskonale komponuje się praktycznie z każdym daniem głównym. English version Zucchini Potato Bake Recipe (8 servings) Ingredients: 800 g zucchini, sliced 800 g potatoes, peeled and thinly sliced salt and pepper Poza tym, zazwyczaj można przygotować ją chwilę wcześniej a później wrzucić do piekarnika i przygotowywać w międzyczasie danie właściwe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/ziemniaki-zapiekane-z-cukinia-i-serem-cheesy-zucchini-potato-bake/