Wegańskie tacos z mielonym tofu Składniki: kostka tofu 250 g dojrzałe awokado pomidor 3 liście sałaty lodowej 1/4 cebuli 1.5-2 łyżki przyprawy do kurczaka lub przyprawy gyros olej do smażenia sól, pieprz opcjonalnie: łyżka jogurtu naturalnego, sos chilli 8 muszli taco Przygotowanie: Pokrusz tofu, przełóż na rozgrzaną patelnie z olejem, zmniejsz gaz i smaż do momentu, aż tofu będzie zarumienione czasami mieszając. Różne firmy dają inne ilości soli, dlatego dodawaj stopniowo, próbuj i w razie czego dodaj więcej według swoich upodobań. Gdy tofu będzie zarumienione dodaj do niego przyprawę do kurczaka/gyrosa.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wegujemy.pl/2018/08/szybki-obiad-weganskie-tacos-z-tofu.html