mozzarella, żółta, do pizzy) 4 plasterki szynki niewielkich rozmiarów 2 małe jajka 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki sezamu 3 łyżki mąki krupczatki sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oczyszczamy z ewentualnych błonek, a następnie nacinamy ostrym nożem tak, by powstała tzw kieszeń. W kieszenie wkładamy po plasterku sera oraz szynki (ja ser pokroiłam w wąskie słupki i dawałam je z jednej i drugiej strony szynki). Podsmażone mięso przekładamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut (lub +/- 5 minut, w zależności od stopnia wysmażenia i wielkości filetów). Ja zamiast rozbijać cienkie kotlety i zawijać je w roladki, postanowiłam naciąć niewielkich rozmiarów piersi i nacięcie to wypełnić szynką oraz serem. Mięso smażymy na złoto, na rozgrzanej większej ilości oleju, na średnim ogniu. Mięso kurczaka z szynką i serem (najlepiej takim ciągnącym się po zapieczeniu) zna chyba każdy.