Na brzegu jednej i drugiej połówki (około 0,5 cm od boku) rozsmarowujemy po 3 czubate łyżeczki pasty warzywnej (z góry na dół, tworząc pas na który położymy parówki). Składniki: 4 parówki z szynki Henryk Kania około 6 czubatych łyżeczek pasty warzywnej z papryki, pomidorów i bakłażana (pindżur) 1 płat ciasta francuskiego (nie mrożonego) starty żółty ser sezam do posypania 1 jajko Przygotowanie: Przygotowujemy składniki. U mnie takie paróweczki sprawdzają się doskonale zarówno na przyjęciach, na piknikach lub od tak, gdy rodzina ma ochotę na coś dobrego. Po takie parówki warto sięgnąć i zjeść je na śniadanie lub stworzyć z nich pyszną przekąskę. Szybkie parówki w cieście z serem i pastą warzywną (na piknik lub przyjęcie). Nasze parówki w cieście przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (układamy w odstępach). Na paście układamy po dwie parówki, końcówki wystające poza płat ciasta odcinamy. Każde dziecko na pewno rozpozna bohaterów z bajki Mam te moc 😉 Tak przygotowane parówki idealnie smakują same, jak i w towarzystwie ulubionych sosów. Parówki charakteryzuje wysoka zawartość mięsa (tu szynki) w składzie. Pyszne parówki z linii dedykowanej dla dzieci. Ostrożnie zawijamy parówki w ciasto. Nasze rulony smarujemy roztrzepanym jajkiem i kroimy na mniejsze kawałki.