Składniki: 500 g mięsa z udźca kurczaka 6 dużych liści kapusty pekińskiej 2 marchewki 500 g mrożonej żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki curry 2 łyżeczki pasty tahini 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki olej do smażenia (około 2 łyżek) sól 400 g ryżu jaśminowego Sposób przygotowania: Mięso kurczaka kroimy w małe kawałki i obtaczamy w curry. Na wolne miejsce wrzucamy kurczaka i pokrojoną w kostkę marchew. Podgrzewamy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając do momentu aż fasolka będzie miękka. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na dużej patelni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/12/kurczak-curry-smazony-z-warzywami-i.html