Składniki: - Filet z indyka 500 g - Papryka - cebula 2 średnie - marchewka - mrożony groszek 1/2 szklanki - mąki pszennej 2 łyżki - Liść laurowy - ziele angielskie 2 - Koncentrat pomidorowy łyżeczka - papryka ostra 1/2 łyżeczki - Papryka słodka 1/2 łyżeczki - sól - pieprz - olej do smażenia Przygotowanie: Indyka kroimy w kostkę przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy łyżką mąki i mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy kolejne 15 minut. Zdejmujemy z ognia i na tym samym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do miękkości. W szklance rozrabiamy jedną łyżkę mąki w pół szklance wody. Kolejno dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie.