Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami Składniki: 2 duże cukinie 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej 3 ząbki czosnku 150 g mielonego mięsa wieprzowego 2 pomidory ½ pęczka natki pietruszki 100 g żółtego sera sól, pieprz 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Na stronie jest już kilka pomysłów np. https://kuron.com.pl/smazone-cukinie/ Dzisiaj pomysł dość klasyczny Cukinia faszerowana mięsem mielonym. Jeżeli nie macie wprawy, nie chcecie kombinować to polecana jest cukinia faszerowana mięsem mielonym. Jeżeli pojawiłoby się dużo głosów na tak, że oczekujecie od nas filmików kulinarnych, zastanowimy się nad przyspieszeniem tego procesu 🙂 Ale najlepszym pomysłem ze wszystkich jest cukinia faszerowana mięsem mielonym. Zastanawiamy się także nad przepisami wideo ale na razie, nie mamy za bardzo zaplecza. W momencie gdy mięso się zetnie dodaj pokrojone drobno pomidory. Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę kolorową, smaż aż zmięknie. Wsyp pokrojoną w kostkę cebulę, podsmaż aż się zeszkli. Dowolna dusza Cukinie można faszerować dowolnie, ostatnio na przykład nadziałem ją kurkami i kurczakiem. Nie wiem, czy znajdzie się drugie takie uniwersalne warzywo 😉 Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami. Jeżeli smak jest za mało intensywny, dodaj koncentrat pomidorowy. Cóż taki okres w roku, trzeba coś z nią robić. Za pomocą łyżki wybierz miąższ, uważaj aby nie przedziurawić skóry.