Masę serową wlać do tortownicy o średnicy 24 cm i schłodzić w lodówce aż całkowicie zastygnie Mus arbuzowy 1,30 kg arbuza bez pestek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny cukier puder do smaku Arbuza zmiksować na gładko i wraz z cukrem zagotować. Na moim blogu w zakładce CIASTA znajdziecie również inne przepisy na ciasta bez pieczenia, które polecam na upalne dni. Masa serowa 1 kg sera wiaderkowego 400 g śmietany kremówki 36% lub 30% 1 szklanka cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Przestudzić, i wlać do masy serowej bardzo cienkim strumieniem miksując pomalutku na najmniejszych obrotach. Ciasto zrobiłam bez spodu, ale możecie również dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.