🙂 Składniki: – 1 ¼ szk. mąki – 2 łyżki cukru – szczypta soli – 125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Krem – 250 g serka mascarpone – 250 g mleka skondensowanego z puszki – 2 jajka – 500 g świeżych malin ( jedno kartonowe pudełko) Beza – 3 białka – 150 g cukru Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło, 3 łyżki wody i połączyć ciasto. Po tym czasie zdjąć obciążenie i piec przez kolejne ok. 15 minut ( piec na lekki złoty kolor). (po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i suszyć jeszcze przez ok. 15 minut bezę ( można przy uchylonym piekarniku). Następnie uformować z ciasta kulę i jeśli ciasto jest bardzo miękkie włożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na kształt krążka o średnicy ok. 30 cm. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika (190 stopni) i piec ok. 15 minut. Serek mascarpone, mleko skondensowane i jajka wymieszać w mikserze na gładki krem. Piec ok. 30 minut aż beza się zarumieni.