Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami

Karolina
Ciasta
14.08.2018 20:36
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami

Dodaję żółtka i łyżkę zimnej wody, miksuję do czasu aż ciasto zacznie się do siebie lepić i przypominać kruszonkę – jeśli jest za suche, dodaję jeszcze łyżkę-dwie zimnej wody. Sama nie przepadam za taką wersją tarty Tatin – zdecydowanie wolę kruche ciasto, które świetnie przyjmuje aromat i soki z owoców, a także potrafi bez szwanku znieść ciężar bogatego nadzienia. Zimne masło – najlepiej wyjęte prosto z lodówki albo nawet schłodzone w zamrażalce – kroję w drobną kostkę i dodaję do mąki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.karointhekitchen.com/ciasta-desery/tarta-tatin-ze-sliwkami-wegierkami/