Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym

Ewa
Obiad
14.08.2018 9:00
Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym

słodkiej śmietany 18% lub 30% 1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżka musztardy starofrancuskiej pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oczyszczamy z białych błonek. Do jego wykonania koniecznie użyjcie musztardy miodowej – z inną nie wychodzi już tak dobry. Polędwiczki smażymy na rozgrzanym tłuszczu po około 1,5-2 minuty z każdej strony. 1 polędwiczka wieprzowa sól, pieprz olej/masło Sos: 1 szkl. Dla urozmaicenia można podać ją np z sosem śmietanowo-musztardowym. W zasadzie oprócz soli i pieprzu nie potrzebuje ona żadnych dodatków. Odstawiamy z patelni, trzymamy w cieple. Śmietankę podgrzewamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/08/14/poledwiczki-wieprzowe-z-sosem-smietanowo-musztardowym/