Tarta z bor贸wkami i kremem

Pati
Ciasta
10.08.2018 14:00
Tarta z bor贸wkami i kremem

Ja jednak jestem zwolenniczk膮 kruchego ciasta 馃槈 Tarta z bor贸wkami i kremem Sk艂adniki: Ciasto: 250 g m膮ki 150 g sch艂odzonego mas艂a 1 jajko 3 艂y偶ki cukru pudru Krem: puszka mleka s艂odzonego skondensowanego (200 g) (dobrze sch艂odzonego) 250 g serka mascarpone (dobrze sch艂odzonego) Sp贸d nak艂uwamy w kilku miejscach widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujmy na niego jakie艣 obci膮偶enie (u mnie fasola ja艣). Na kremie uk艂adamy bor贸wki i ca艂o艣膰 porz膮dnie sch艂adzamy w lod贸wce, przez co najmniej 3-4 godziny. Ciasto wa艂kujemy lub wyklejamy nim form臋 (na form臋 o 艣rednicy 26 cm wystarcz膮 2/3 ciasta). Tart臋 pieczemy w dobrze nagrzanym do 160掳C (z termoobiegiem) piekarniku pierwsze przez 20 minut. Tarta z bor贸wkami i kremem b臋dzie wprost idealna na nadchodz膮cy weekend 馃槈 Za pierwszym razem, kiedy go przygotowa艂am by艂 troch臋 za rzadki (prawdopodobnie by艂o to wina mascarpone), jednak偶e ju偶 za drugim by艂 idealny. Je艣li nie chcecie piec kruchego ciasta, jako sp贸d 艣mia艂o mo偶ecie wykorzysta膰 pokruszone ciastka wymieszane z roztopionym mas艂em. Dodatkowo: bor贸wki ameryka艅skie mas艂o/margaryna do wysmarowania formy M膮k臋 przesiewamy, dodajemy pokrojone w kostk臋 mas艂o, jajko i cukier puder.

鉃★笍 Po wi臋cej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/desery/ciasta/tarta-z-borowkami-i-kremem