Schab pieczony w ketchupie

Milena
Obiad
09.08.2018 12:13
Schab pieczony w ketchupie

Gorąco polecam, schab pieczony w ketchupie jest naprawdę bardzo pyszny i idealny kiedy nie mamy zbyt wiele czasu lub chęci na stanie w kuchni przy garach, gdyż robi się go błyskawicznie. Składniki na schab pieczony w ketchupie: około 600 g schabu bez kości 2 cebule 1/3 szklanki ketchupu (dałam pikantny) 2 łyżki oleju łyżka sosu sojowego 1/3 szklanki wody łyżeczka musztardy sól, pieprz Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, na nim układamy pokrojoną w piórka cebulę, na wierzchu rozsmarowujemy pozostałą marynatę. Schab odstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc, ale jeśli nie mamy na to czasu można piec od razu. Schab pieczony w ketchupie z dodatkiem cebuli to bardzo proste danie, które świetnie urozmaici nasze codzienne obiady. Schab tak przygotowany jest kruchy, mięciutki i soczysty, o wyrazistym i aromatycznym smaku – wręcz rozpływa się w ustach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2018/08/schab-pieczony-w-ketchupie-przepis-na-obiad/

e-PrzepisyKulinarne

Milena