Składniki: Masa: - Mascarpone 250 g - śmietana 30 % 400 ml - cukier puder 1 łyżka - czekolada białą 100 g - Sezonowe lub ulubione owoce ok 1 kg poncz do nasączenia biszkoptu - ciepła woda 3/4 szklanki - sok wyciśnięty z połówki cytryny Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta nasączyć go 1/3 wody z cytryną wyłożyć 1/3 masy. Biszkopt kakaowy z mojego przepisu znajdziecie tu:Biszkopt kakaowy - rzucany bez proszku do pieczenia Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić nad parą wodną. Następnie układamy kolejny blat ciasta nasączamy, wykładamy kolejną część masy(1/3) i owoców. Do miski wlać śmietankę dodać mascarpone oraz puder i zmiksować do uzyskania odpowiedniej kremowej gęstej konsystencji. Masę schłodzić w lodówce przez ok 30 minut.