Łosoś z fasolką i śmietaną wegańską

Obiad
02.08.2018 13:09
Łosoś z fasolką i śmietaną wegańską

Składniki / 2porcje : – ok. 250 g filetu z łososia ( 2 porcje) – ok. 6 małych młodych ziemniaczków – 2 garście fasolki szparagowej – sól i pieprz – kilka liści świeżego szpinaku – 1 łyżka oliwy z oliwek – świeży koperek do posypania Składniki na śmietanę wegańską – 65 g słonecznika – 100 ml wody – 1/2 łyżeczki cukru – 1/2 łyżeczki soli – sok z 1/2 cytryny Przygotowanie : Po tym czasie wylej wodę, opłucz go pod bieżącą wodą i ponownie zalej na około 30 minut. Łososia skrop cytryną dopraw do smaku solą i pieprzem i wstaw na kilka minut do piekarnika ( temperatura ok 180 stopni). Na talerzach układamy umyte liście szpinaku a na nich upieczonego łososia. 🙂 Spróbujcie mojego pomysłu na pożywny obiad z łososiem . Słonecznik zalej gorącą wodą i odstaw na 30 minut. Ponownie wylej wodę z namaczania, odcedź i opłucz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/losos-z-fasolka-i-smietana-weganska/