– Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka sól i pieprz do smaku słodka papryka do smaku bułka tarta do panierowania mięsa mąka pszenna do panierowania mięsa 2 duże jajka do panierowania mięsa pliwa z oliwek lub olej rzepakowy do smażenia Kotlet z kurczaka. – Wykonanie: Każdy filet z piersi kurczaka pokroić wzdłuż na 2 kawałki, a następnie każdy z nich na pół (z podwójnego filetu wyjdzie razem 8 kawałków kotlecików), a następnie włożyć po kolei każdy kawałek w woreczek i rozbić go delikatnie tłuczkiem do mięsa. Najczęściej te soczyste drobiowe kotleciki podajemy z mizerią lub z marchewką z groszkiem, a Wy? :) Kotlet z kurczaka. Kotlety z piersi kurczaka to chyba jeden z najprostszych obiadów, a zarazem bardzo smacznych :) Do kotletów idealnie pasuje marchewka z groszkiem (zobacz przepis) oraz wszelkie surówki (zobacz przepisy na surówki – tutaj) Kolejno każdy kawałek mięsa otoczyć najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej.