Lato bez leczo jest latem straconym dlatego przedstawiam wam moją domową wersję na tą potrawę :) Składniki: 3 średnie cukinie 4 czerwone papryki 4 żółte papryki 2 zielone papryki 0,5 pomidorów / wersja dla leniwych 2 puszki pomidorów z puszki pokrojonych w kostkę 2 średnie cebule olej do smażeni 0,5 kg dobrej kiełbasy śląskiej (można dać więcej wedle uznania) Do garnka wlewamy odrobinę oleju, podsmażamy cebulę wraz z kiełbasą pokrojoną w kostkę, kiedy cebula z kiełbasą nabiorą kolorów wrzucamy do garnka pokrojoną paprykę, cukinie i pomidory. Pomidory nacinamy na dupce robiąc krzyż i zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na jakieś trzy minuty, następnie zalewamy je zimną wodą, po wyciągnięciu obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę.