Idealny letni deser : ) Polecam! Składniki (średnica 20cm): 4 białka (z jajek wielkości L) szczypta soli 1 szklanka cukru najlepiej drobnego do wypieków 250 g śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru świeże owoce np. maliny i jagody Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Lato obfituje u nas w wiele rodzinnych uroczystości, a w naszym ulubionym zestawie wakacyjnych tortów nie może zabraknąć tego bezowego : ) Piec w piekarniku rozgrzanym do 100 C (termoobieg) przez ok. 3 godziny, wyłączyć i pozostawić do ostudzenia w piekarniku. Od dna tortownicy o średnicy 20 cm odrysować okrąg i przełożyć ubite białka z cukrem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/tort-bezowy-z-owocami-pavlova/