) PRZEPIS NA ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ MIGDAŁOWĄ - około 2 kg śliwek dużych i dojrzałych - olej kokosowy do wysmarowania formy Na kruszonkę około: - 4 łyżki masła kokosowego lub oleju kokosowego (zamiennie masło) - 8 łyżek mąki pszennej lub innej - 3 - 4 łyżki posiekanych lub zmielonych migdałów Dokładny filmik możesz obejrzeć u mnie na stories na Instagramie, jest dostępny w wyróżnionych relacjach na profilu. Dzisiaj na moim insta stories pokazywałam Wam nasz szybki patent na zapiekane owoce dokładnie śliwki pod kruszonką migdałową. Robimy je bardzo często jesienią w różnych wariantach, ale dzisiaj pogoda taka trochę jesienna więc poszły śliwki do piekarnika. Śmiechu dzisiaj było co nie miara przy fotkach, zazwyczaj zawsze się wygłupiamy, jak robimy zdjęcia, ale rzadko je publikujemy. Zapiekane owoce idealnie smakują na śniadanie, jako deser czy podwieczorek.