Składniki na 5-6 kotletów 100g przesmażonego wędzonego boczku pokrojonego w kostkę 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia np. rzepakowego 6 jaj na twardo 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko sól, pieprz olej roślinny do smażenia Sos: 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 300 ml bulionu mięsnego lub np. warzywnego 2-3 łyżki tartego chrzanu (w zależności od ostrości) 100 ml śmietanki 18% UHT sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1: Po pierwsze w rondelku rozpuść masło, kiedy zacznie się pienić wsyp mąkę pszenną. Jestem do dyspozycji 24/7 Po więcej przepisów na dania główne zapraszam >> TUTAJ << Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook i na moją Grupę na FB. W końcu z boczkiem wszystko smakuje lepiej, nawet herbata 😉 Kotlety jajeczne z boczkiem i sosem chrzanowym Trudno się z nim nie zgodzić, nasze kotlety jajeczne z boczkiem zniknęły w kilka minut. Zainteresowanie jakim cieszą się na stronie klasyczne kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym sprawiły, że postanowiłem przygotować inną ich wersję. Zetrzyj na tarce na grubych oczkach lub np. pokrój w krajalnicy do jajek. Danie to w połączeniu z np. kremowym puree i kalafiorem z bułeczką tartą to jak mawia mój dobry znajomy mega sztos. Na koniec odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Nie można było nawet talerza wylizać, takie były dobre 😊Do ich przygotowania już tradycyjnie użyłem krajalnicy do jajek, dzięki niej struktura kotleta jest fajniejsza, niż tych startych na tarce. Polecam najlepszy przepis na kotlety jajeczne z boczkiem. Krok 5: Następnie smaż na rozgrzanym oleju po trzy minuty na stronę, do uzyskania ładnego złotego koloru. Wypróbujcie na pewno nie pożałujecie, w razie pytań lub wątpliwości piszcie komentarze. To wersja z boczkiem również powinna trafić w Wasz gust.