Kremowa zupa kokosowa z cukinią i szpinakiem

Malgorzata
Zupy
10.07.2018 9:32
Kremowa zupa kokosowa z cukinią i szpinakiem

English version Zucchini and spinach coconut soup 4 servings Ingredients: 2 tbsp vegetable oil 1 tsp curry powder 1/2 tsp ground cumin 1/2 tsp ground turmeric 1 large leek, finely diced 1 medium potato, peeled and cubed 1 large zucchini, cubed 1 green chilli deseeded and finely diced 1 cup vegetable or chicken stock 1 x 400g an coconut milk 200 g fresh spinach salt and pepper to season Preparation: Heat the oil in large pot, add the spices, stir and cook for a minute. łyżka mielonego curry 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki kurkumy 1 duży por, drobno posiekany 1 średni ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę 1 duża cukinia, pokrojona w kostkę 1 zielone chilli, drobno posiekane 1 szklanka bulionu warzywnego lub drobiowego 1 puszka (400 g) mleka kokosowego 200 g świeżego szpinaku sól i pieprz Przygotowanie: W większym garnku rozgrzej na średnim ogniu olej, dodaj przyprawy, zamieszaj i podsmaż przez minutę. Add the leek, potato, zucchini and chilli, stir, season with salt and pepper, cover the pot and cook vegetables over low heat for five minutes. Add the stock and coconut milk and cook for another 15 minutes or until the potato is fork tender. Dodaj bulion i mleko kokosowe i gotuj przez kolejne 15 minut lub aż ziemniaki zmiękną, po czym dodaj szpinak, zamieszaj i gotuj przez kolejne 2-3 minuty. Następnie zamień mieszadło na ostrze ultrablade, dodaj resztę składników zupy i uruchom program Soup P1 i gdy się skończy dopraw solą i pieprzem do smaku. Przygotowanie TC: Do misy TC wyposażonej w mieszadło dodaj olej, przyprawy i warzywa i uruchom program P1 slow cook na 5 minut. Dodaj pora, ziemniaki, cukinię i chili, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, przykryj garnek i smaż warzywa na małym ogniu przez pięć minut. Kremowa zupa kokosowa z cukinią i szpinakiem jest bardzo łatwa w przygotowaniu, po prostu nie może się nie udać. Serve immediately! Preparation TC: In a bowl oc TC fitted with stirrer place oil, spices and vegetables and start P1 slow cook program for 5 minutes.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/kremowa-zupa-kokosowa-z-cukinia-i-szpinakiem-zucchini-and-spinach-coconut-soup/