składniki: 600 g filetów rybnych bez skóry, u mnie miruna 250 g świeżego młodego szpinaku 150 mozzarelli sól,pieprz cytrynowym 1 ząbek czosnku masło ok 2 łyżek W międzyczasie mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić w grubsze plastry, po plastrze na każdy kawałek ryby. Gotową rybę podawać z ulubionymi dodatkiami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z rzodkwi. Plastry mozzarelli ułożyć na szpinaku, zapiekać jeszcze ok 10 minut aż ser się rozpuści. Naczynie z rybą wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 10-15 minut. Następnie kawałki ryby oprószyć solą i pieprzem cytrynowym z obu stron.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/06/ryba-zapiekana-pod-pierzynka-ze.html