Ciasto malinowa chmurka

Karol
Ciasta
06.07.2018 11:13
Ciasto malinowa chmurka

Potrzebne składniki 150 g mąki 100 g masła zimnego 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Masa malinowa: 600 g malin 3 galaretki malinowe 3 szklanki gorącej wody Krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30-36% 3 łyżki cukru pudru kilka kropel ekstraktu waniliowego Beza: 150 g cukru 3 białka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ciasto malinowa chmurka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Malinowa chmurka to ciasto jak najbardziej na lato, delikatne puszyste na kruchym spodzie z bezą na wierzchu i bitą śmietaną. Najlepsze jest na drugi dzień, więc można spokojnie zrobić dzień wcześniej i zostawić w lodówce na noc. Sposób wykonania Składniki na ciasto łączymy ze sobą, masło najlepiej zimne i całość na wstępie siekamy nożem tak by jak najkrócej wyrabiać rękami. Wykładamy na masę malinową, przykrywamy bezą i wstawiamy całe ciasto na minimum 2 godziny do lodówki. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Wykładamy bezę na formę wyłożoną papierem, można użyć tej, w której przed chwilą piekło się ciasto. Zagniatamy i wkładamy owinięte w folię do lodówki na 30 min. Białka ubijamy na sztywno dodając powoli cukier i pod koniec ubijania mąkę. Wkładamy na dno formy znów nasz spód i wylewamy masę malinową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/ciasto-malinowa-chmurka/