Kruche ciasto francuskie z kremowym środkiem i musem malinowym 700 ml mleka 80 g budyniu waniliowego bez cukru 1/2 szklanki cukru (do masy budyniowej) masło 200g 2x gotowe ciasto francuskie 0,5 kg świeżych malin 4 łyżki stołowe cukru (do musu) 3 łyżki żelatyny forma do ciasta wymiar wew. 24x28 Składniki: 2. Podczas gotowania wsypać 3 łyżki żelatyny, wyłączyć palnik i porządnie zamieszać do uzyskania jednolitego musu (ok. 3-4 minut) 4. 5. Dno formy wyłożyć ciastem francuskim, rozsmarować na nim masę budyniową, odstawić do stężenia na 10-15 minut do lodówki. Wyjąć z opakowania oba ciasta francuskie i włożyć do rozgrzanego piekarnika (220 stopni) na ok. 12 minut. 6. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (ok. 1 h) Przed podaniem posypać można posypać cukrem pudrem. Przez kilka minut gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Następnie na wierzch wylać wystudzony mus malinowy i przykryć drugim ciastem francuskim.