Surówka z kapusty w stylu indyjskim

Pati
Sałatki
02.07.2018 12:55
Surówka z kapusty w stylu indyjskim

Surówka z kapusty w stylu indyjskim Składniki: połowa małej kapusty 1 duża marchewka 3-4 ogórki gruntowe 2 pomidory malinowe puszka białej fasoli (najlepiej małej) Dressing: garść drobno posiekanej świeżej mięty kawałek imbiru (drobno posiekany lub starty, ale można go pominąć) 3-4 łyżki oliwy łyżka octu winnego łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru lub miodu pieprz sól Kapustę szatkujemy. Surówka z kapusty w stylu indyjskim jest najsmaczniejsza właśnie w tym okresie, kiedy w sklepach pojawia się młoda kapusta, marchewka, świeże i soczyste pomidory. Dodajemy do niej startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojone w kostkę, pozbawione pestek pomidory i pokrojonego w plasterki ogórka. Całość dopełnia smak świeżej mięty, która jest jednym z najpopularniejszych ziół w kuchni hinduskiej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/salatki-i-surowki/surowka-z-kapusty-w-stylu-indyjskim