To moje ulubione ciasta,uwielbiam je w każdej postaci i ciągle szukam nowych pomysłów ,tym razem trafiło mi się dużo borówek więc wykorzystałam je i wyszedł przepyszny -polecam gorąco Kremowy z chupiącym czekoladowym spodem i delikatnymi soczystymi borówkami i polewą z białej czekolady -błyskawicznie zniknął z talerzy Składniki: tortownica 24cm Spód: 200g markiz kakowych (ja użyłam ciastek Hit z kremem czekoladowym) 40g masła Masa serowa: 800g sera 1szkl cukru pudru 1 budyń waniliowy (proszek - 40g) 50g miękkiego masła 3 jajka Dodajemy cukier puder i budyń dalej miksujemy,następnie dodajemy masło i miksujemy jeszcze chwilkę na gładką masę,na koniec dodajemy jeszcze po jednym jajku. Dodatkowo: 250g borówek amerykańskich tabliczka białej czekolady 2 łyżki śmietanki 30% Przygotowanie:: Ciastka miksujemy w blenderze, dodajemy masło,wykładamy nimi dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ja swoje serniki zawsze zostawiam w lodówce na całą noc. Białą czekoladę posiekać do miseczki,dodać śmietankę i rozpuścić w mikrofali przez ok 30 sekund. Gdy sernik będzie już chłodny, wsadzić do lodówki na minimum 4 godziny.