Na biszkopt 5 łyżek mielonych orzechów laskowych 3 łyżki mąki pszennej 6 jajek szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 szklanki cukru Na masę 1/2 l jagód 1/2 l borówek 3 łyżki żelatyny 4 łyżki cukru 1 kg sera 3-krotnie mielonego Galaretkę rozpuścić w 1/2 l wody i tężejącą wylać na masę. Ser zmiksować z cukrem, następnie dodać jagody i chwilę jeszcze miksować, ale tak aby nie rozdrobnić wszystkich jagód. Masę serową wylać na biszkopt i wstawić na chwilkę do lodówki. piec w wyłożonej papierem blaszce w 180 st przez 25 min.Zostawić do ostudzenia. Suche składniki stopniowo wmieszać za pomocą szpatułki w pianę z jajek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://krylowakuchnia.blogspot.com/2018/06/sernik-jagodowo-borowkowy.html