Karp w sosie winnym

Karol
Obiad
27.01.2018 8:04
Karp w sosie winnym

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Karp w sosie winnym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1 płat dużego karpia 1 duża cebula garść orzechów włoskich garść rodzynek pieprz cayenne sól (pieprz, kminek) 1/2 szklanki białego wina sok z połowy cytryny masło klarowane do smażenia Na rozgrzanej patelni topimy masło i smażymy karpia po 3 minuty z każdej strony. Jak za karpiem nie przepadam raczej bo to mułowata ryba tak ten karp w sosie winnym jest genialny. Dusimy 5 minut, gdy sosu jest dużo wyjmujemy rybę i redukujemy sos na dużym ogniu. Orzechy i rodzynki świetnie się komponują i dają dodatkowe smaki na talerzu. Smak, aromat wręcz doskonałe, gdybym nie wiedział, że to właśnie ta ryba to bym się pomylił podając zupełnie inną nazwę. Dodajemy rodzynki, orzechy włoskie, pieprz cayenne, sok z cytryny i podlewamy winem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/karp-w-sosie-winnym/