Przepis
Sałatka z kapusty pekińskiej
Miałam już dość tradycyjnej surówki z kapusty pekińskiej z kukurydzą i majonezem. Ciągle ten smak smak, zaczyna być nudny. Dodałam dzisiaj suszone pomidory, czerwoną cebulę i odrobinę octu winnego. W smaku okazała się bardzo dobra, zostałam nawet pochwalona przez męża.
Do mięsa z pieczonego kurczaka była doskonałym dodatkiem :)
Składniki:
pół główki kapusty pekińskiej
1 czerwona cebula
2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów
pół puszki kukurydzy
2-3 łyżki majonezu
łyżka czerwonego octu winnego
sól do smaku
biały pieprz mielony
sałatka
Kapustę drobno siekamy i posypujemy solą. Wsypujemy posiekane suszone pomidory odsączoną kukurydzę i pokrojoną w cienkie plasterki cebulę. Skropiamy octem i doprawiamy białym pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy.