Sałatka z czerwonej kapusty

kardamonovy
Sałatki
19.06.2018 9:35
Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki: pół czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 2 łyżki octu winnego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego płaska łyżeczka cukru sól pieprz Kapustę szatkujemy, gotujemy al dente (w ilości wody, która jedynie przykryje kapustę) razem z liściem laurowym, zielem angielskim i octem, odcedzamy, studzimy i wrzucamy do miski. Ocet możecie zastąpić sokiem z cytryny, ja jednak jestem uzależniona od tego pierwszego, dlatego nie chciałam go pomijać. Zdjęcia zrobiłam jakieś dwa tygodnie temu, więc nie do końca pamiętam z czym ją wchłonęliśmy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/salatka-z-czerwonej-kapusty/