Przepis
Składniki: (na 1-2 porcje)
1-2 garście młodego szpinaku
1/2 papryki (ja użyłam 2 mini papryczek)
1/2 niedużego ogórka
1/2 pomidora
1-2 łyżki oliwek
1-2 łyżki orzeszków piniowych (lub słonecznika)
kilka kawałków sera twardego
sól, pieprz
1 łyżeczka octu winnego
1 łyżka oleju (u mnie z awokado)
Przygotowanie:
Umyłam i przygotowałam warzywa. Z listków szpinaku usunęłam ogonki, pomidor pokroiłam w ósemki, paprykę i oliwki w talarki, ogórka w kostkę. Składniki układałam warstwowo. Sałatkę posypałam orzechami, ułożyłam na wierzchu ser i polałam sosem.
W miseczce wymieszałam ocet z pieprzem i solą, dodałam oliwę i dokładnie wymieszałam składniki.
Smacznego!