Czekoladowe praliny z nadzieniem orzechowym

Desery

09.06.2018 9:47

Czekoladowe praliny z nadzieniem orzechowym

Będziesz potrzebować: - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki proszku kakaowego - 1/4 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 3 łyżki cukru - 2 jajka - 2 łyżki masła orzechowego, lekko roztopionego i schłodzonego Wskazówki: Pierwszym krokiem jest stopienie masła w rondlu na małym ogniu. Przepis na czekoladowe praliny z masą orzechową Praliny to francuska słodycz wykonana z migdałów, cukru, masła i śmietanki. Teraz musisz gotować tę mieszankę na małym ogniu, aż osiągnie temperaturę między (82°C-88°C). Dodaj trochę wody, aby upewnić się, że na dnie patelni nie tworzą się kryształki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moj-kawalek-podlogi.pl/czekoladowe-praliny-nadzieniem-orzechowym/