Pikantny kapuśniak z młodej kapusty Drukuj przepis Składniki ► młoda kapusta [1 główka] ► bulion warzywny lub rosół [2 litry] ► marchewka [2 sztuki] ► młode ziemniaki [500 g] ► ajwar pikantny [150 g] ► świeży koperek [1 pęczek] I choć moja wersja jest wegańska, na pewno będzie smakować wybornie, jeśli zdecydujecie się dodać do niej podsmażoną kiełbasę czy boczek. Jeśli używamy bardzo lekkiego bulionu, pod koniec gotowania można dodać łyżkę oliwy (np. chili), aby podkreślić smak zupy. Ten lekki, pikantny kapuśniak z młodej kapusty zawiera w sobie jeden magiczny składnik – ajwar! Dodać warzywa do zimnego bulionu, doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu do miękkości.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://wilkuchnia.pl/2018/06/pikantny-kapusniak-z-mlodej-kapusty-6-skladnikow.html