Owsiane babeczki na jeżynowym jogurcie 2016-05-02 01:19:49 Write a review 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving Size 0g Amount Per Serving Calories 0 Calories from Fat 0 % Daily Value * Total Fat 0g 0% Saturated Fat 0g 0% Trans Fat 0g Polyunsaturated Fat 0g Monounsaturated Fat 0g Cholesterol 0mg 0% Sodium 0mg 0% Total Carbohydrates 0g 0% Dietary Fiber 0g 0% Sugars 0g Protein 0g Vitamin A 0% Vitamin C 0% Calcium 0% Iron 0% * - Smacznego beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/ Składniki - (na 2 większe babeczki) - 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych - 1 jajko klasy M - 125 g kremowego jogurtu naturalnego - 125 g kremowego jogurtu z jeżynami* - 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika - 2 łyżeczki karobu* - około 4-5 sztuk czekoladowych gryczanek - * jogurt z jeżynami można zastąpić jogurtem kremowym i dodać 2 łyżeczki ulubionych powideł lub musu owocowego; karob można zastąpić ciemnym kakao Przygotowanie - Do miski wsypujemy 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych. Babeczki są wilgotne, miękkie i smakują nawet przeciwnikom owsianki – wiem bo sprawdziłam na moim mięsożercu 😉 Każdą owsianą babeczkę dodatkowo posypałam po upieczeniu gryczankami. - Masę przelewamy do dwóch foremek na babeczki (foremki można wcześniej wysmarować tłuszczem, aby ciasto do nich nie przywarło). - Po upieczeniu i przestudzeniu babeczki wyciągamy z foremek. - Gryczanki siekamy na mniejsze kawałeczki. Pieczemy około 30-35 minut (ciasto nie powinno być wilgotne z wierzchu, ale zwarte).