Składniki: - 4 udka kurczaka - 20-25 dag kiełbasy chorizo - 2-3 duże cebule czerwone - 2-3 ziemniaki na osobę - 1 łyżeczka soli https://smakinatury.net/produkt/sol-pikantna-aromatyczna/ - 1 łyżeczka czosnku https://smakinatury.net/produkt/czosnek-kolorowy/ - 1 czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka https://smakinatury.net/produkt/kurczak-po-diabelsku-bez-soli/ - 5 łyżek oliwy Dno naczynia nasmarować olejem,ułożyć chorizo,następnie przyprawione udka kurczaka, a pomiędzy upychamy ziemniaki posypane solą ( u mnie sól pikantna), cebulę. Piekłam pod przykryciem ok 1 godz,następnie jeszcze 15 min do zarumienienia kurczaka. Przyprawy zmieszać z oliwą i nasmarować umyte i osuszone udka kurczaka. Kiełbaskę chorizo pokroić na grubsze plasterki.