Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Galaretkowiec arbuzowy z truskawkami i bananami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jagody imitują pestki, galaretki przygotowane na zmiksowanym arbuzie doskonale się zlewają z truskawkami, a banan to wypełniacz by było bardziej treściwie i dodaje kleistości. Przelewamy do miski wsypujemy galaretki i mieszamy gdy się rozpuszczą i przestygną wlewamy resztę zmiksowanego arbuza wymieszanego z alkoholem. 3 łyżki jagód kamczackich lub innych czarnych 4 galaretki (2 cytrynowe, 2 truskawkowe) 2 łyżki alkoholu (opcjonalnie) Sposób wykonania Arbuza wydrążamy, wyjmujemy pestki, sok zlewamy do rondelka, a miąższ z arbuza miksujemy. Potrzebne składniki 1/2 arbuza ok. 2 kg 1 banan pokrojony w plasterki 12 truskawek 1 łyżka cukru. W wersji dla dzieci radzę bez alkoholu, a na imprezę nawet dodać go można więcej. Niezwykle atrakcyjny i zaskakujący deser czyli galaretkowiec arbuzowy z truskawkami i bananami. Łącznie: 40 min. Galaretkowiec arbuzowy z truskawkami i bananami Do soku dodajemy połowę zmiksowanego arbuza i podgrzewamy z cukrem.