Składniki: 3/4 szklanki + 2 łyżki mleka kokosowego (schłodzonego) 1/4 szklanki czystego syropu klonowego 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej (plus więcej na patelnie) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli Na koniec pozostaw na około 30 minut, a następnie wstaw do piekarnika w temperaturze 180 stopni Celcjusza na 23-25 minut lub do momentu, gdy wierzch będzie złotobrązowy. Kroki przygotowania wegańskich babeczek z kremem waniliowym mogą być czasochłonne, ale warto, gdy zdobędziesz te pyszne smakołyki! Oto kilka wskazówek, jak zrobić najlepsze wegańskie babeczki z kremem waniliowym. Przygotowanie najlepszych wegańskich babeczek z kremem waniliowym składa się z kilku kroków. Najlepszym sposobem na zrobienie tego ciasta jest użycie miksera stojącego lub elektrycznego miksera ręcznego zamiast elektrycznej trzepaczki.