Składniki: * wołowina pokrojona w kostkę 500 g * papryka czerwona * mała marchewka * cebula * mąka tortowa ( do obtoczenia mięsa) * łyżka śmietany 18% * woda 2,5 szklanki. * liść laurowy 2 * ziele angielskie 2 * papryka słodka łyżeczka * papryka wędzona 1/2 łyżeczki * papryka ostra 1/3 łyżeczki * sól * pieprz * natka pietruszki Przygotowanie: Pokrojoną wołowinę obtaczam w mące a następnie podsmażam na oleju na głębokiej patelni. Na cebulę ponownie przekładam mięso zalewam dwiema szklankami gorącej wody, dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Następnie dodaje pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w półplasterki. Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału na YouTube: Następnie mięso wyciągam na chwilę na talerz. Po koniec gotowania do szklanki nalewam wodę oraz dodaje śmietaną i mieszam. Na tej samej patelni podsmażam cebulę do miękkość.