Polecam bardzo! Marcepanowa krajanka twarogowa (składniki na blaszkę 28x18 cm) Prażone jabłka - 2-3 duże jabłka Biszkopt - 2 jajka (osobno białka i żółtka) - 2 łyżki cukru (40g) - 2 łyżki mąki pszennej tortowej (30g) - 1 łyżka mąki ziemniaczanej (10g) - szczypta soli Ciągle miksując powoli wsypywać cukier. Masa twarogowo-marcepanowa - 200 g twarożku Mój Ulubiony - 50 g masy marcepanowej - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - skórka z 1/2 cytryny - 2 łyżeczki przyprawy do sernika - 1 jajko (osobno białko i żółtko) - 50 ml śmietanki 30% Twarożek, żółtko, mąkę, skórkę, przyprawę i śmietankę umieścić w misce i zmiksować na gładką masę. Do marcepanu dodać 2-3 łyżki masy twarogowej i wymieszać na gładką masę. Do masy twarogowej dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać łopatką kuchenną. Marcepan rozkruszyć do kubeczka i podgrzać w mikrofali (powinien być mocno ciepły). (jak dodacie go do twarożku, to niestety się nie rozbije, próbowałam). Półpłynny marcepan dodać do masy twarogowej i delikatnie wymieszać. I taka właśnie jest ta krajanka - delikatna, cytrusowa masa marcepanowo-twarogowa na leciutkim biszkopcie.