Buddha bowl: miska rozmaitości z quinoa i awokado

Agata
Obiad
25.04.2018 19:05
Buddha bowl: miska rozmaitości z quinoa i awokado

15 minut Składniki: - 1 szklanka ugotowanej quinoa (komosy ryżowej) - 1 dojrzałe awokado - 1/2 malinowego pomidora - 2 duże rzodkiewki - 1/4 czerwonej cebuli - 2 garści liści szpinaku - kiełki rzodkiewki - rzeżucha - uprażone nasiona słonecznika - oliwa z oliwek EV - sok z cytryny - 1/3 łyżeczki musztardy - sól - pieprz Wykonanie: W szklance dokładnie mieszamy składniki marynaty. Dziś mam dla Was przepis na buddha bowl w wersji wegańskiej, oto miska rozmaitości z quinoa i awokado. Buddha bowl: miska rozmaitości z quinoa i awokado Buddha bowl, to bardzo modne ostatnio zdrowe i odżywcze miski pełne smaku. - Białka - mięso, nabiał, jajka, awokado - Toppingi - marynowane warzywa, orzechy, nasiona - Świeże zioła - wybierzcie swoje ulubione - Sos - może to być klasyczny dressing na bazie oleju czy jogurtu, a także gęsty dip lub hummus Miski rozmaitości są bardzo kolorowe, przypominają rajskiego ptaka, który ma nam przywoływać przed oczy piękne letnie krajobrazy i wprawiać w słoneczny nastrój. W misce układamy listki szpinaku, na nich kładziemy komosę, pomidory, rzodkiewki i awokado. Z reguły używa się 2-3 rodzajów warzyw, w większości na surowo.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2018/04/buddha-bowl-miska-rozmaitosci-z-quinoa.html