Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami / 4-5 porcji Składniki: 1 średnia cukinia 200 g malutkich pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 400 g pomidorów w całości z puszki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka czerwonej soczewicy woda 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 4 łyżeczki siemienia lnianego w ziarenkach 1/4 szklanki startego grana padano/parmezanu 1/2 pęczka posiekanej natki z pietruszki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Na soczyste i piękne pomidory musimy jeszcze poczekać, dlatego używam tych w całości z puszki. Do tej pory używałam jedynie tej z puszki-brązowej i to zazwyczaj do szybkich dań, zwłaszcza sałatek. To moje pierwsze danie z wykorzystaniem czerwonej soczewicy.