Jabłka 1,5 kg przed obraniem * 2 galaretki cytrynowe * śmietana 30 % 400 ml * 2 łyżeczki cukru pudru * herbatniki 230 g ( jedno opakowanie ) * żelatyna 2 łyżeczki * woda 50 ml * do posypania cynamon + 3 kostki czekolady startej na tarce Przygotowanie: Jabłka obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Na dno układamy pierwszą warstwę herbatników, a na nie wylewamy jabłka w galaretce. Ciasto jest proste w wykonaniu nie potrzebuje dużo składników a mimo to jest pyszne :) Śmietanę ubijamy w misce na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc. Układamy kolejną warstwę herbatników a na nie śmietanę, która równomiernie rozsmarowujemy. Następnie zdejmujemy z gazu i wsypujemy galaretki cały czas mieszając, aż galaretka się rozpuści.